Llibres per cremar
2018/11/16
Ostirala
Ordutegia
GauaSaioak
Iraupena: 
1 h 20 min
Since 3 €

Ikuskizuna
Antzerkia
Drama

“Crema allò que has adorat, adora allò que has cremat”.

Qui no s’ha preguntat mai quin llibre s’enduria en una illa deserta? En ple hivern i sense més combustible per cremar, la pregunta que es formulen els tres personatges dins d’un pis amenaçat per les bombes i els trets dels franctiradors és tan o més perversa: quin llibre és prou valuós per sacrificar un instant més d’escalfor? Sols cal tibar del fil perquè les grans preguntes emergeixin de seguida: quant val la cultura? Els principis cauen quan rau la supervivència? Val la pena viure si perdem la humanitat i ens convertim en bèsties?

Amb ecos del teatre més filosòfic de Sartre i Camus –i el permís del Fahrenheit 451 de Bradbury–, Amélie Nothomb teixeix un joc dialèctic monumental, que avança sense embuts pels laberints de la moral i a través dels minotaures de la natura humana, en un text on la ironia i la desesperació revesteixen una paràbola de refugiats de ressonàncies salvatgement i tristament actuals.

La ciutat està assetjada i som al pic de l’hivern. Al pis del Professor, on es refugien el seu assistent Daniel i la Marina, estudiant d’últim any i amant del Daniel, només un combustible els pot permetre lluitar contra el fred: els llibres. Però no tothom hi està d’acord. A mesura que passen els dies i que el fred els tenalla, els principis ètics trontollen i el triangle format pels tres personatges s’anirà enterbolint a causa de la gelosia, els interessos, el poder i l’instint de supervivència.

d’Amélie Nothomb
Direcció, Blanca Bardagi

Intèrprets:
Professor, Ramon Vila
Daniel, Roger Batalla
Marina, Paula Sunyer

Espectacle en català

Helduak

Non egiten den

C. Joventut, 4-10
08904
L'Hospitalet de Llobregat
934036795

Antolatzailearen kontaktua

Ariadna Cruz acruz@l-h.cat
934032930
Aholkularitza orduak: 
De 9 a 15 h

Aurreko saioak

Ostirala
16
Azaroak
Ordua
21:00
Espazioa
Sala B - Teatre Joventut