madora, de Miren Iza i María Velasco
2024/11/02
Larunbata
Ordutegia
ArratsaldeaSaioak
Iraupena: 
90 min
Hizkuntzak: 
Gaztelania
Gurpil-aulkietarako lekuak

Ikuskizuna
Antzerkia
Musical

Un homenatge a les nostres mares

Amadora és una obra a mig camí entre un muntatge teatral i un concert musical de Tulsa. És un espectacle amb una posada en escena innovadora, composta de monòlegs i diàlegs, temes musicals en directe, espais sonors i accions. L’obra conjuga una proposta interpretativa coral amb Tulsa cantant les lletres de les seves cançons. Una simbiosi que posa el focus en aquelles dones atrapades en l'invisible, universalment necessitades i ignorades, que reclamen de manera indirecta, amb dolors, tensions i ansietat, el respecte que se'ls ha negat. Aquestes dones són les nostres mares. 

L’espectacle arriba el mes de novembre i el Teatre Principal d’Inca el vincula a la data del 25N. 

Sinopsi
Heroïna d'estar per casa, Amadora sempre ha estat a la voluntat dels desitjos aliens. Fins que, d'un dia per l’altre, el dolor arriba a la seva vida i s’obre una porta a noves experiències. Comença trastocant les seves rutines de la llar i acaba planejant la fugida d'una presonera política. 

El Teatro Kamikaze, Premi Nacional de Teatre, és darrere d’aquesta producció, juntament amb María Velasco i Miren Iza (Tulsa). La reconeguda directora María Velasco ha estat guardonada en nombroses ocasions amb el Max a Millor Autoria Teatral per Talaré a los hombres de sobre la faz de la tierra, i amb el Premi Butaca Noves Aportacions Escèniques i el Premi Alícia de la Música a l’Interdisciplina per a creacions col·lectives. La compositora Miren Iza, cantant de la banda Tulsa i una de les màximes exponents del pop d’autor espanyol, s’encarrega de traslladar la seva música a aquesta obra amb l’àlbum Amadora (2023).

Sobre l’obra:

“Aquesta obra està dedicada a les mares que ens van parir. A les dones a les quals anàvem a semblar encara més a partir dels trenta-tres.”
Mirin Hissa i María Velasco

“¿Per què a les senyores que ens cuiden, que ens han donat la vida, que sostenen la meitat de l'economia, que tenen tota classe de remeis i solucions per a tot, se'ls ha estigmatitzat d'aquesta manera? Les senyores semblen ser un objecte d'acudit.”
Alicia Reyero (Comando señoras)

Fitxa artística

Una producció de Teatro kamikaze, Simei, Miren Iza i María Velasco
Idea original: Miren Iza (Tulsa)
Text i direcció: María Velasco
Dramatúrgia: Miren Iza i María Velasco
Intèrprets: Socors Anadón, Celia Bermejo i Carmen Mayordomo
Músics: Clara Collantes (guitarra), Mariana Pérez Abendaño (bateria- teclats-percussió), Javier Carrasco Cobo (músic)
Música: Miren Iza (Tulsa)
Escenografia: Jose Novoa
Il·luminació: Pilar Valdelvira
Espai sonor: Ángel Luján Méndez
Coreografia: Josefina Gorostiza

Apustu ziurra
Helduak
Gazteak

Non egiten den

Carrer del Teatre, 10
07300
Inca
971963777

Antolatzailearen kontaktua

971963777
Aholkularitza orduak: 
De dilluns a divendres de 9 a 13h i de 16 a 18h

Saioak

Larunbata
02
Azaroak
Ordua
19:00
Espazioa
Sala Principal

Irisgarritasuna

  • Gurpil-aulkietarako lekuak