Foto: Lluc Semis
Foto: Lluc Semis
Foto: Lluc Semis
2024/11/21
Osteguna
Ordutegia
GoizaSaioak
Iraupena: 
1h 30min
Hizkuntzak: 
Katalana
Pertsona laguntzailea
Gurpil-aulkietarako lekuak
Since 3 €

Tailerra
Musika
Klasikoa

Trobada al Teatre Tarragona de totes les entitats participants de Tarragona al Projecte de Creació Comunitària 2024 dins Sent la Camerata XXI.

Des de la Fundació Camerata XXI apostem per un model cultural que vagi més enllà dels teatres i les seves programacions estables. L'any 2022 vam iniciar a Reus el projecte Sent la Camerata XXI per apropar la música a diverses entitats i equipaments de l'àmbit social i de la salut mitjançant activitats interactives i/o participatives de petit format. 

Fruit d'aquesta experiència positiva, volem ampliar l'àmbit territorial de les propostes, però també enriquir el procés creatiu del disseny d'activitats mitjançant la col·laboració amb entitats i els seus professionals.

La proposta consisteix en dissenyar conjuntament amb cada entitat vàries sessions de tallers de creació al voltant de la música. A partir dels recursos que ens ofereix la musicoteràpia, els músics de Camerata XXI i el banc de 48 instruments de la nostra fundació, fem una activitat participativa i de creació a mida dels diferents perfils d'usuaris en cada cas.

És un projecte bianual, i contempla jornades de culminació en un dels teatres de referència a la demarcació per tal de compartir, posar en comú i fer una petita mostra entre les diferents entitats participants. 

D'aquesta suma d'esforços i coneixements, pensem que l'impacte de les activitats es maximitzarà a partir dels recursos disponibles.

 

Així, el projecte s'estructura de la següent manera:

a) 2 o 3 sessions prèvies amb la coordinació de Camerata XXI, els musicoterapeutes de referència i l'equip tècnic de l'entitat interessada. Aquí s'identifiquen necessitats, perfils d'usuaris, marc de treball, disseny de les activitats, objectius i calendari.

b) 2 o 3 jornades de tallers, distribuïts en funció de les necessitats i disponibilitat. Cada jornada inclourà preferiblement vàries sessions amb diferents grups segons els perfils. 

c) Jornada de culminació en el teatre de referència segons localitat. Totes les entitats de la zona pujaran a l'escenari per explicar-se i escoltar les experiències viscudes durant les sessions de treball, i compartir una mostra de la feina feta. Aquesta activitat no és oberta al públic, sinó adreçada a les entitats participants.

d) Valoració i conclusions amb la coordinació de Camerata XXI per tal d'extreure conclusions i planificar la continuació del projecte.

Publiko guztiak

Non egiten den

Rambla Nova, 11
43004
Tarragona
977233149

Antolatzailearen kontaktua

977342005
Aholkularitza orduak: 
De lunes a viernes de 09.00h -13.00h

Saioak

Osteguna
21
Azaroak
Ordua
11:00
Espazioa
Teatre Tarragona

Irisgarritasuna

  • Pertsona laguntzailea
  • Gurpil-aulkietarako lekuak