Can Trinxet
2024/09/09 - 2024/11/24
Asteartea, Asteazkena, Osteguna, Ostirala, Larunbata, Igandea
Ordutegia
Goiza, Arratsaldea
Iraupena: 
Entre 90 i 60 minuts
Taldeentzako plazak
Gurpil-aulkietarako lekuak
Doan

Bisita librea
Museoak eta erakusketak
Arte plastiko eta ikusizkoak

Can Trinxet és un dels vestigis, avui patrimoni industrial de la ciutat, que queden de l'important arrelament que va tenir la indústria tèxtil a L'Hospitalet. L’Hospitalet és la segona ciutat més poblada de Catalunya, on una gran part de treballadors espanyols van emigrar al llarg del segle XX per cercar feina.

La fàbrica es va començar a construir el 1900, molt a prop del Canal de la Infanta, al barri de Santa Eulàlia. La fàbrica de filats i teixits de cotó, coneguda com a Avel·lí Trinxet i Fills, va ser una de les més grans de la ciutat, i va arribar a donar feina a prop de 1.500 dones.

El 1918, en un moment de gran creixement en què la indústria tèxtil va ser la primera força socioeconòmica tant a Catalunya com a Espanya, els Trinxet van adquirir la filatura de cotó de Miquel Gras, situada just al costat de les naus Trinxet i especialitzada en la fabricació de llençols i panes. Com moltes altres fàbriques, Can Trinxet fou col·lectivitzada durant la Guerra Civil. Als anys seixanta i setanta, la fàbrica va seguir creixent, però, com la resta d'indústries tèxtils del territori, entrà en decadència fins a la seva desaparició. Les úniques dues naus que avui formen part del conjunt de Can Trinxet ens recorden el fort vincle que la ciutat ha tingut amb el passat industrial a Catalunya.

Ezin hobea adinekoentzat
Oso bisuala
Apustu ziurra
Helduak
Familiarra
Haurrentzat
Gazteak
Publiko guztiak
Taldearen gutxieneko lekuak: 
5
Taldearen gehieneko lekuak: 
16
Egitarauari buruzko informazio gehiago: 
dimarts – divendres, 16.00 – 20.00 dissabte – diumenge, 10.00 – 20.00

Non egiten den

Carrer Santa Eulàlia, 206, 212
08902
L'Hospitalet de Llobregat

Antolatzailearen kontaktua

623437976
Aholkularitza orduak: 
De dilluns a divendres de 09:00 a 17:00