DE QUAN MAMUTS I HOMÍNIDS VAM COMPARTIR EL MÓN
2024/09/30
Astelehen
Ordutegia
ArratsaldeaSaioak
Iraupena: 
75 min
Hizkuntzak: 
Gaztelania
Bukle magnetikoa
Gurpil-aulkietarako lekuak

Aurkezpena
Museoak eta erakusketak
Zientzia

CAÇADORS, CARRONYAIRES I CAÇATS A L'ÈPOCA GLACIAL

En temps del plistocè, els prats i les estepes van veure pasturar grans herbívors, com ara els mamuts i els bisons, però també van ser testimoni de la presència dels seus depredadors, com per exemple els lleons cavernosos o els felins amb dents de sabre. Uns carnívors ferotges que vivien, alhora, sotmesos a una gran competència. I és que al llarg de l'edat de gel, les hienes, els llops i els nostres avantpassats humans van caçar i van fer de carronyaires de les preses d'altres depredadors.

Aquest comportament va deixar una empremta en el registre arqueològic que ha permès reconstruir-ne els modes de vida i proposar hipòtesis sobre l'extinció de la majoria d'aquests animals al final d'aquesta era geològica.                     

A càrrec de:

Ignacio de la Torre Sáinz, doctor en Arqueologia Prehistòrica per la Universitat Complutense de Madrid. Catedràtic honorífic d'Arqueologia Paleolítica a l'Institut d'Arqueologia de l'University College de Londres. Científic titular a l'Institut d'Història del Consell Superior d'Investigacions Científiques, i responsable del Laboratori d'Arqueologia del Plistocè-CSIC.

++++

En aquest cicle, format per tres sessions i impartit per l'arqueòleg Ignacio de la Torre Sáinz, parlarem sobre com era el nostre planeta en aquesta època. Descobrirem quins animals es van adaptar a la vida als erms congelats i quins es van extingir, i reflexionarem sobre les espècies d'Homo que interaccionaven amb la megafauna de l'edat de gel i com van influir en la seva extinció.

Denboraldiaren arrakasta
Arrakasta gazteen artean
Apustu ziurra
Helduak
Gazteak

Oso eskatua
Giro iluna
Atsedenaldirik gabe

Non egiten den

Plaça de Weyler, 3
07001
Palma
971178512

Antolatzailearen kontaktua

Atenció al visitant CaixaForum Palma icaixaforumpalma@magmacultura.com
971178512

Saioak

Astelehen
30
Irail
Ordua
19:00
Espazioa
CaixaForum Palma

Irisgarritasuna

  • Bukle magnetikoa
  • Gurpil-aulkietarako lekuak