5
2022/03/20
Igandea
Ordutegia
ArratsaldeaSaioak
Iraupena: 
1h 50 min
Since 3 €

Ikuskizuna
Musika
Opera

Torna Simfonova amb un concert comentat per a piano i veus al voltant de la medicina i la música

Simfonova és òpera, és orquestra, són grans veus, són cors, és espectacle audiovisual, és argument i, sobretot, és comunicació còmplice i empàtica amb el públic, en concerts de gran format, d’alta qualitat musical i comunicativa.

 

Tot això conté el concert L’òpera és medecina, tret de l’orquestra simfònica i dels cors, dels quals, per les circumstàncies que tots coneixem, hem hagut de prescindir en aquest quart espectacle que produeix el segell.

 

L’òpera és medecina és un concert per a piano i veus, però que recull l’esperit que ha guiat sempre els espectacles de Simfonova i que potencia la resta d’elements comunicatius que defineixen la marca: comunicació des de l’escenari, argument, alta qualitat vocal i musical dels intèrprets, disseny de llums, documents audiovisuals i emoció.

 

L'òpera és medecina és una mirada a com s'ha tractat la figura del metge i del personal sanitari, els medicaments i fins i tot les pandèmies, al llarg de la història de l'òpera. Una mirada que, com és característica de Simfonova, el comunicador Marcel Gorgori va desgranant amb bon humor i complicitat, des de l'escenari. El concert inclou moments d'òperes com L'elisir d'amore, Pagliacci, La Traviata, Le nozze di Figaro, Il barbiere di Siviglia, Lucia di Lammermoor o Faust, entre d'altres.

 

També la qualitat vocal i musical dels intèrprets és l'habitual dels concerts de Simfonova, ja que els protagonistes de L'òpera és medecina es compten entre les millors veus solistes del país: el tenors Carles Cosías o Marc Sala, les sopranos Isabella Gaudí o Laura del Río, i els baritons Toni Marsol o Carles Pachón, segons les funcions, acompanyats sempre al piano per un dels millors repertoristes de casa nostra, el mestre Josep Buforn.
 

L'òpera es medecina inclou també diversos fragments cinematogràfics amb pertinents al·lusions als metges i a la medicina, que formen part de la nostra cultura audiovisual i que completen l'atractiu de l'espectacle.

Entre els aspectes destinats a sorprendre, el concert conté també un homenatge i record a la figura del gran còmic Joan Capri que, durant més de 40 anys, va fer riure el país parlant (bé i malament) dels metges, en monòlegs, entrevistes, i fins i tot protagonitzant la popular sèrie de televisió, El doctor Caparrós.

Tot això, emmarcat amb el disseny de llums més adequat per a cada moment del concert, i amb els objectius de fer passar una bona estona al públic, de mostrar-li un cop més la certesa que "quan la música val la pena, no pot ser només per a uns quants" (el lema de Simfonova) i, sobretot, de convèncer-lo que, sense oblidar les mascaretes, l'òpera també és medecina. Medecina per a l'esperit.

Helduak
Gazteak

Aurreko saioak

Igandea
20
Martxo
Ordua
18:00
Espazioa
Ramon Montanyà