Current Style: Standard
La Fundació proposa el cicle Ioga a la Miró, amb sessions combinades de ioga i contemplació de l’obra de Miró. Totes parteixen de l’observació, la presa de consciència del cos i la pràctica.
En aquesta sessió ens endinsem en la pintura El cel entreobert ens torna l'esperança, que ens ens convida a trencar barreres a través d’un ioga molt inclusiu i molt obert al diàleg, una pràctica sensible al trauma, a càrrec de Maria Macaya
El ioga sensible al trauma fa un abordatge somàtic-corporal l’objectiu del qual és oferir un espai de seguretat als practicants. L’IST és també un espai d’escolta al cos per observar i respondre a les seves necessitats, sempre des del moment present. A través de la pràctica de l’àssana es porta la consciència al cos afavorint una disminució de les angoixes i conflictes. En aquesta sessió es treballarà des d’una mirada no dualista del món, que afavoreixi la interconnexió de tots els elements del cosmos amb respecte.
María Macaya és llicenciada en Història de l’Art i fundadora i presidenta de la Fundació Radika (https://radika.org) S’ha format i especialitzat en diverses disciplines relacionades amb el ioga pel trauma.
Per què Ioga a la Fundació?
Perquè en la seva joventut Joan Miró, inicia un camí que enllaça amb la tradició espiritual i que ja no deixarà mai. El seu interès pel taoisme i la influència de la filosofia zen són presents en la seva obra i en la seva manera d’entendre el món. A nivell formal, el despullament progressiu d’elements damunt la tela, la comprensió del buit, i la comunió entre pintura i escriptura el vinculen a l’essència del ioga.
3
Close to Culture, even closer!
Select your province and enjoy culture for everyone