Current Style: Standard
Fa uns cinquanta anys, l'ésser humà trepitjava la Lluna i posava fi a un anhel que ens ha acompanyat durant milers d'anys. Què devien pensar els nostres avantpassats més llunyans quan veien aquell disc platejat al cel? Com seria de gran la sorpresa que va tenir Galileu quan la va observar per primera vegada amb un telescopi fa amb prou feines 400 anys? I, finalment, per què vam voler trepitjar-la? Per què vam invertir tants esforços tecnològics per passejar una mica per la Lluna? Doncs perquè els humans sempre hem estat curiosos i ens fem preguntes que necessiten una resposta...
De què està feta la Lluna? Quan i com es va formar? Com ha de ser caminar per la seva superfície? Per què en veiem només una de les cares? En aquesta xerrada, adreçada a nenes i nens de 8 a 88 anys, el divulgador científic Marc Boada respondrà totes aquestes preguntes fent petits experiments, tocant material extraterrestre, observant un meteorit lunar i descobrint com aquest recorregut històric i científic apassionant ha acabat generant la tecnologia que ens acompanya avui.
A càrrec de Marc Boada, divulgador científic, assessor de museus de ciència i professor en diverses universitats. És col·laborador habitual de mitjans de comunicació, com ara al programa Quèquicom de TV3 i a la revista Investigación y Ciencia. A partir de 8 anys.
HORARIS
Dissabte 11 de desembre, a les 11.30 i 17.30 h
Close to Culture, even closer!
Select your province and enjoy culture for everyone