Current Style: Standard
El cervell és un òrgan increïblement complex, format per milers de milions de neurones, cadascuna amb les seves pròpies estructures i connexions... Però quins van ser els primers descobriments sobre el nostre cervell? Galè, Cajal, Rita Levi-Montalcini… Tant a les civilitzacions grega i romana com al Renaixement o la Revolució Industrial, l'interès científic per aquest òrgan ha estat notable. Avui, en l'actualitat, la ja consolidada neurociència mira de comprendre com funciona el nostre cervell.
En aquesta tertúlia farem un recorregut pels inicis de la neurociència, provarem de resoldre qüestions sobre el nostre cervell actual i del seu desenvolupament en Homo sapiens i parlarem sobre els avenços que s'esperen en el futur d'aquesta ciència.
A càrrec de:
José Ramón Alonso Peña, catedràtic de Biologia Cel·lular a la Universitat de Salamanca i investigador principal de l'Institut de Neurociència de Castella i Lleó. Premi María de Maeztu a l'excel·lència científica de la Universitat de Salamanca, és autor de 49 llibres i 32 capítols de llibre en editorials nacionals i internacionals.
Moderadora:
Sandra Ortonobes Lara, biomèdica i divulgadora científica. És la creadora de "La Hiperactina", un projecte de divulgació científica a les xarxes socials, com ara YouTube, Instagram, Twitter, TikTok i Twitch.
Close to Culture, even closer!
Select your province and enjoy culture for everyone