Current Style: Standard
Una utopia encarnada és un lloc que, tot i que no hauria d’existir més que en la imaginació, existeix. Existeix amb totes les seves aberracions, desplaçaments i incongruències.
Javier Guerrero va guanyar el premi que convoca cada any l'Institut del Teatre i que busca potenciar el treball dels joves creadors i intèrprets. A més de la dotació necessària per desenvolupar la proposta, el guardó preveu la programació del muntatge al Grec Festival de Barcelona. Així arriba al festival una peça coreogràfica que es mou entre els conceptes d'utopia i distòpia. Si el primer descriu un món ideal, el segon fa referència a una societat indesitjable. I és que el món que ha inventat Guerrero i que ell situa en un espai indeterminat, és un espai construït sobre les ruïnes d’un progrés extingit, a través del qual l'autor investiga els mecanismes de la memòria, la repetició i la transformació d’un món en un altre. Què sobreviu als llocs que han estat abandonats i han quedat buits de vida? Com recupera la naturalesa aquests llocs abandonats? S'ho pregunten els intèrprets mitjançant el moviment, tot desenvolupant un llenguatge abstracte i de ritme irregular, arrelat i dislocat a la vegada del quotidià, en què els extrems conviuen en un exercici de democratització de la radicalitat. No hi ha, doncs, lloc per als termes mitjans, sinó per a una convivència absoluta entre el més gran i el més petit, dos extrems molt presents en els paisatges abandonats dels grans projectes utòpics del segle xx, que interessen a Guerrero i que inspiren aquesta peça.
El trànsit per aquests paisatges a través del cos dels intèrprets, en una narració fragmentària, pren forma de collage. És l’estratègia que utilitza Javier Guerrero i també una nova mostra de la feina d'un artista extremeny que ha estudiat Coreografia i Interpretació de la Dansa al CSD de l'Institut del Teatre i que explora habitualment la relació entre el cos i l'espai. Les seves coreografies s'han vist en trobades nacionals i internacionals de dansa com el Beijing Dance Festival, i el Festspielhaus Hellerau, a Alemanya.
Una producció del Grec 2019 Festival de Barcelona i l'Institut del Teatre.
La coreografia Lord M-27 (títol original de la peça AM27) va obtenir el Premi de Dansa de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona en l'edició del 2018.
Direcció: Javier Guerrero
Dramatúrgia: Marc Villanueva Mir
Interpretació: Joel Mesa, Carlos Roncero, Julia Sanz, Paula Tato
Composició musical i disseny de so: Yves del Río
Vestuari: Malahierba
Disseny de la il·luminació: Jaume Ortiz
Escenografia: Taller del Teatre-Auditori Sant Cugat
Mentor: Eduardo Bonito
Producció: Brisa M
Agraïments: Carles Vallejo, per la seva aportació a l'escenografia
Close to Culture, even closer!
Select your province and enjoy culture for everyone