Família: Taller d’il·lustració científica. Els insectes
2024/10/26
Saturday
Schedule
morningSessions
Duration: 
2 h
Guided tour & touch experience
Places available for wheelchair users
Free

Workshop
Other

Taller d’il·lustració científica

Els dibuixos de dinosaures, d’un virus o la representació d’un volcà són il·lustracions científiques i són necessàries per ajudar-nos a aprendre. En aquest taller coneixeràs els professionals que es dediquen a fer aquestes il·lustracions i podràs fer creacions pròpies com un artista de debò.

  • Les sessions consten de dues parts: a la primera, un professional de la il·lustració t’explicarà els conceptes bàsics de la il·lustració aplicats a cada disciplina científica; a la segona part, dedicada a la pràctica, faràs exercicis per posar en pràctica una tècnica de dibuix.
  • Els tallers els imparteixen docents de l’acadèmia Illustraciencia amb una àmplia experiència en il·lustració científica i en els temes específics de cada taller.
  • Els il·lustradors et guiaran a través de les tècniques i els conceptes clau per crear il·lustracions científiques precises i detallades de diferents temàtiques del món natural.
  • No calen coneixements previs científics ni de dibuix per poder participar i gaudir d’aquestes sessions. Vine i acosta’t a la ciència des d’una experiència diferent!

Activitat en col·laboració amb Illustraciencia.

Taller d’il·lustració científica. Els insectes

Què tenen en comú els diferents insectes? En què ens hem de fixar per estudiar-los? L'entomologia és la ciència que s’encarrega de l’estudi dels insectes, la seva biologia i anatomia, les varietats de colors i formes i, fins i tot, els rols que duen a terme.

En aquest taller familiar aprendràs a copsar-ne la bellesa i l’anatomia. Parlarem de la importància del dibuix científic en l’actualitat i experimentaràs com dibuixar un insecte de manera rigorosa amb la tècnica del punteig. Farem diversos exercicis i crearem una làmina descriptiva de l’espècie que mostrarà les formes, els colors i les característiques d’aquests éssers tan petits.

Activitat recomanada a partir de 8 anys.

Durada del taller: 2 h

Material del taller inclòs.

-- Crèdits de las il·lustracions:

Dynastes hercules, Isa Loureiro

Oruga de Fabriciana adippe, David Martín Rubio

Gonepteryx rhamni, Roc Olivé Pous

Mantis empus, David Martín Rubio

Very visual
A safe bet
Family

High demand
Long-running show
No intermission

Where it takes place

Plaça de Weyler, 3
07001
Palma
971178512

Apropa equipamient contact

Atenció al visitant CaixaForum Palma icaixaforumpalma@magmacultura.com
971178512

Sessions

Saturday
26
October
Time
11:30
Place
Sala Lluís Domènech i Montaner

Accessibility

  • Guided tour & touch experience
  • Places available for wheelchair users