2021/06/10 to 2021/07/15
Thursday
Schedule
afternoonSessions
Places for groups
Places available for wheelchair users
Captions
Free

Screening
Cinema
Independent

L'arribada del bon temps ens obre una porta a l'aire lliure: a deambular, a explorar, a emprendre nous rumbs i conèixer nous llocs o persones.

En aquest cicle es projectarà una selecció de llargmetratges amb històries colpidores i emocionants de diferents cultures. Un viatge a través de la pantalla gran, que parteix de l'Índia i passa pel Brasil, el Líban o el Japó, entre altres països.

SEÑOR
ROHENA GERA, 2018, ÍNDIA I FRANÇA. VOSE

DIJOUS 10 DE JUNY | 19 h

La Ratna, una jove vídua, comença a treballar a la metròpoli de Bombai com a empleada de la llar de l'Ashwin, un home adinerat. Tot i la seva condició acomodada, ell sembla haver deixat de banda els seus somnis, carregat pel seu passat, i ella, sense possessions, manté l'esperança d'aconseguir un futur millor i complir el seu somni de ser modista. La pel·lícula explora la divisió de classes a l'Índia a través d'una relació que trenca les barreres de la convenció social.

El llargmetratge va rebre el premi Gan Foundation Support for Distribution al Festival de Canes i el premi del públic al World Cinema Amsterdam.

 

LA HIJA DE UN LADRÓN
BELÉN FUNES, 2019, ESPANYA. VOSE

DIJOUS 17 DE JUNY | 19 h

La vida de la Sara no és fàcil, ha hagut de tirar endavant ella sola des de petita. Sent mare als 22 anys, l'únic desig que té és portar una vida normal, que li permeti cuidar en condicions el seu nadó i el seu germà petit. Aquesta vida es posa en perill quan reapareix el seu pare, que acaba de sortir de la presó. La Sara haurà de prendre la complicada decisió d'allunyar-se del seu pare o no, potser per a sempre.

Amb aquest llargmetratge, Belén Funes va obtenir el guardó a la millor direcció novella als Premis Goya.

 

EL CANTO DE LA SELVA

JOÃO SALAVIZA I RENÉE NADER MESSORA, 2018, BRASIL. VOSE
DIJOUS 1 DE JULIOL | 19 h

A Pedra Blanca, un petit llogaret indígena del nord-est del Brasil, el xamanisme i la comunicació amb els morts formen una part integral de la comunitat. L'Ihjãc és un adolescent que té malsons des que va perdre el seu pare, i una nit n'escolta la crida des d'una cascada. A la llum de la lluna, el jove es comunicarà amb l'esperit del seu progenitor, que li diu que ha arribat el moment de concloure el dol i acceptar les responsabilitats com a adult. L'Ihjãc decideix fugir a la ciutat per escapar del seu deure i no convertir-se en xaman. Lluny de la seva gent i de la seva cultura, s'enfrontarà a les complicacions de ser aborigen al Brasil d'avui dia.

 

La pel·lícula va obtenir el premi especial del jurat al Festival de Mar del Plata i també al Festival de Canes, dins de la secció Un Certain Regard.

 

UNA CUESTIÓN DE GÉNERO

MIMI LEDER, 2018, EUA I XINA. VOSE

DIJOUS 15 DE JULIOL  | 19h

Inspirada en la biografia de Ruth Bader Ginsburg, jutgessa del tribunal suprem nord-americà, la pel·lícula narra els nombrosos obstacles als quals es va enfrontar durant la lluita per la igualtat de drets entre gèneres al començament de la seva carrera com a advocada. Després d'acceptar un cas de discriminació al costat del seu marit, també advocat, ella pren consciència que pot haver arribat el moment d'afrontar el canvi tant en la seva carrera com en l'avenç de la jurisprudència del seu país.

 

Very visual
For romantics
For fans of the drama
A safe bet
Adults
Youth

Foreign language
Minimum places for the group: 
5
Maximum places for the group: 
5

Where it takes place

Carrer Cristòfor Colom, 2
43001
Tarragona
977249871

Apropa equipamient contact

Direcció CaixaForum Tarragona caixaforumtrg@fundaciolacaixa.org
977249871
Advisory hours: 
9.00 - 14.00 - 16.00 - 19.00 h