25/07/2024
Jueves
Horario
nocheSesiones
Duración: 
60 minuts
Idiomas: 
Otros
Bucle magnético
Plazas disponibles para silla de ruedas
A partir de 3 €

Espectáculo
Danza
Contemporánea

Potser sí que hi ha una alternativa a aquest futur marcat per l’oposició entre la humanitat i la natura. Aquest col·lectiu de dansa s’inspira en Petrarca per portar a escena un missatge de canvi.

Algú amb sensibilitat i influència devia veure’ls quan van actuar al RomaEuropa Festival, perquè poc després els integrants d’aquest col·lectiu de dansa van rebre una invitació per fer una residència artística a The Watermill Center de Nova York, centre d’operacions del mític Robert Wilson. Per això, Mont Ventoux va començar a gestar-se en aquesta ciutat nord-americana. Fins a arribar a l’estrena, hi va haver residències i assajos, alpinisme i ascensió.

Mattia Russo i Antonio de Rosa, líders italians de l’agrupació madrilenya Kor’sia, sempre recolzats en la dramatúrgia d’Agnès López-Río, tornen sobre un principi que ja és una de les seves senyes d’identitat: indagar en el passat per afrontar els problemes del present i imaginar el futur. Són artistes d’avui que consulten artistes d’ahir; per això el seu punt de partida és, aquesta vegada, una carta escrita pel poeta italià Petrarca, l’any 1336, en la qual descriu a un amic el seu ascens a peu al Mont Ventoux. És un text senzill, però en el qual alguns estudiosos van veure el germen mateix del Renaixement, entenent l’ascens com la cerca de la llum a la muntanya per sortir del bosc fosc i tenebrós que suposava l’edat mitjana.

Aquesta imatge de l’ésser humà enfront de la naturalesa, en comunió amb l’entorn, va posar el col·lectiu Kor’sia en sintonia amb el concepte oposat: l’home que dona l’esquena al paisatge i la crisi climàtica i ecològica que aquesta actitud comporta. Sobre aquesta línia de pensament, amb l’esperança que la relació entre home i naturalesa visqui moments millors en el futur, i amb els inabastables suggeriments de l’art renaixentista en ment, Mont Ventoux pretén enviar-nos el missatge que, tal vegada, aquest canvi paradigmàtic ha de començar en cadascun de nosaltres.

Una coproducció del Centro de Cultura Contemporánea Condeduque, Fedora - Van Cleef & Arpels, Premio de Danza 2023 con el apoyo de Van Cleef & Arpels, Grec 2024 Festival de Barcelona, Festival Roma Europa, Tanzplattform Rhein Main, Hessisches Staatsballet, Festival Bolzano Danza - Fondazione Haydn di Bolzano e Trento, Compañía Tero Saarinen, OperaEstate Festival Veneto, The Watermill Center.

Amb la col·laboració de: INAEM-Ministerio de Educación, Cultura y Deporte-Gobierno de España, Comunidad de Madrid, Ayuntamiento de Madrid.

Emociones fuertes
Adultos
Jóvenes

No apto para personas con fotosensibilidad
Ambiente oscuro
Sin entreacto

Donde se hace

C. Lleida, 59
08004
Barcelona
932562605

Contacto del organizador

Anna Escayola Coris aescayola@bcn.cat
-

Sesiones

Jueves
25
Julio
Hora
20:00
Espacio
Sala MAC (Maria Aurèlia Capmany)

Accesibilidad

  • Bucle magnético
  • Plazas disponibles para silla de ruedas