Estilo actual: Estándar
El cervell humà és l’objecte més complex que coneixem i el que més incògnites genera tant a nivell científic com filosòfic. «Cervell(s)» explora com l’art, la ciència i la filosofia han estudiat i representat aquest òrgan fascinant al llarg de la història.
L’exposició ens endinsa tant en l’anatomia del cervell com en tot allò que aquest genera: la consciència, el pensament abstracte, el llenguatge, la imaginació, els somnis i la memòria. La mostra també indaga en altres ments més enllà de la humana: les intel·ligències artificials, animals i col·lectives, i les d’organismes sense cervell.
Per què hi ha cervells? D’on surt la consciència? I la creativitat? Què passa quan la ment emmalalteix? Es poden crear màquines intel·ligents? Què podem aprendre de la intel·ligència col·lectiva de les formigues? «Cervell(s)» aprofundeix en aquestes qüestions i moltes d’altres mitjançant l’observació del ric paisatge de la cognició i el seu desenvolupament històric, des dels sistemes naturals fins als sistemes creats per l’ésser humà. A través d’un recorregut que combina material històric, científic i artístic, i que planteja preguntes obertes al visitant, l’exposició qüestiona la nostra comprensió de l’experiència conscient i explora el que pot passar quan aquesta experiència s’interromp o es malmet.
Comissariada pel físic i biòleg Ricard Solé i per Emily Sargent, comissària de la Wellcome Collection, la mostra presenta al voltant de tres-centes peces, entre les quals hi ha disset instal·lacions immersives d’art contemporani, obres audiovisuals, peces de col·leccions històriques i resultats de projectes de recerca científica sobre el cervell.
1€/usuari, per un grup de mínim 10 persones, comptant acompanyants. Els acompanyants tenen gratuïtat. Si sou menys persones, s'haurà de pagar l'equivalent a 10.
Acerca Cultura, ¡aún más cerca!
Selecciona tu provincia y disfruta de la cultura para todos