Estilo actual: Estándar
La felicitat és una preocupació essencial a la societat moderna. Però... de què depèn? Quins són els condicionants biològics, cognitius, socials, culturals o econòmics que ens estimulen o ens dificulten la felicitat? L'anàlisi científica de la conducta dels individus, del seu entorn i el seu benestar revela patrons rere els quals, sovint, hi ha una lògica.
Descobrir els patrons i les lleis d'aquesta lògica oculta és la marca de fàbrica de la ciència. En aquest marc, el cicle de conferències titulat La lògica de la felicitat presenta idees i descobriments de neurociència, psicologia, antropologia, biologia o sociologia sobre la felicitat humana. L'objectiu? Donar a conèixer aquests fets científics per contribuir a entendre millor la gestió del benestar de les persones.
Manuel Álvarez Junco, reconegut i premiat dissenyador gràfic, ha cedit l'ús de les imatges per al cicle. Professor de Belles Arts a la Universitat Complutense de Madrid, director general dels Cursos d'Estiu de l'Escorial, membre del jurat del Premi Nacional de Disseny. Ha publicat interessant obra gràfica i ha realitzat exposicions individuals als Estats Units, la Xina, Kuwait, Itàlia, Colòmbia o Mèxic. El seu darrer llibre és El Espejo i el Martillo (Turpin,2017).
Aquest cicle està coordinat per José-Manuel Rey Simó, doctor en Matemàtiques, professor de la Universitat Complutense de Madrid.
PER QUÈ (NO) SOM FELIÇOS?
IDEES DE LA CIÈNCIA DE LA FELICITAT
FELICITAT, ECONOMIA I MEDI AMBIENT
MITES I REALITATS DE LA FELICITAT
PSICOBIOLOGIA DE LA FELICITAT
ELS COMPONENTS DEL BENESTAR HUMÀ
LA FELICITAT TÉ FUTUR?
UNA AGENDA DE CANVIS POSSIBLES PER AL 2050
Acerca Cultura, ¡aún más cerca!
Selecciona tu provincia y disfruta de la cultura para todos