Estilo actual: Estándar
La simplicitat del seu funcionament, però, no està renyida amb una gran eficiència i amb l'acompliment absolut del propòsit per al qual van ser pensats i, després, creats. Amb el temps, s'han anat convertint en màquines d'una gran complexitat que són difícils d'entendre per a la majoria.
Convertir l'energia en moviment ha estat una qüestió recurrent en el pensament humà. Un exemple paradigmàtic n'és el cas del motor d'explosió que trobem als cotxes i en molts altres vehicles. Tan sols aprofitant la calor generada per combustió de la gasolina s'aconsegueix moure l'aparell i recórrer grans distàncies. Els problemes que anys després de la seva creació se'n deriven, com ara la pol·lució, per exemple, ens mouen a buscar altres solucions partint de mateix principi d'aprofitament energètic.
En aquesta mostra trobareu motors mínims que ens serviran per explicar de manera simple i educativa com construir motors elèctrics només amb una pila i dos imants, o quins artefactes ens permeten convertir la llum en moviment, entre d'altres.
A través de quinze "motors mínims" accionats per la calor, la llum o la radiació calorífica, descobrirem fenòmens físics fascinants i ens endinsarem en el món de la tecnologia gràcies als científics extraordinaris que ens han precedit i als quals devem, per exemple, el motor de Faraday, d'Estirling, de Lorenz i moltes coses més!
A càrrec de Marc Boada, Associació Pendulum.
HORARIS
Dissabte 14 de novembre, de 17 a 23.59 h
Diumenge 15 de novembre, d'11 a 14 h
Acerca Cultura, ¡aún más cerca!
Selecciona tu provincia y disfruta de la cultura para todos