Estilo actual: Estándar
De titularitat pública, Son Fornés ocupa una finca de poc més de 10 ha, que està protegida amb la declaració de Bé d’Interés Cultural (BIC). La finca inclou una típica possessió mallorquina que, si bé avui està gairebé en ruïnes, en un futur es preveu que aculli la seu definitiva del Museu, així com les instal·lacions que permetin potenciar la intensa activitat I+D+i que el centre desenvolupa des de la seva creació.
Es tracta d’un dels jaciments més emblemàtics de la prehistòria balear i disposa d’una superfície excavada excavada de més de 2000 m2, que ha estat acondicionada per a la visita pública. El poblat de Son Fornés és plurifàssic, això vol dir que va estar ocupat en períodes històrics al llarg del temps.
L’ocupació més antiga es remunta a fa més de 3000 anys durant l’època talaiòtica. D’ençà d’aquest moment, el poblat va ser habitat de manera ininterrompuda durant 1500 anys, fins que s’abandona entre els segles I/II de la nostra era.
S’emmarca en el paisatge rural tradicional de Es Pla de Mallorca. Els més de 40 anys d’investigacions arqueològiques realitzades (encara avui coordinades científicament per l’equip ASOME-UAB) conformen un magnífic museu a l’aire lliure sobre les comunitats illenques al llarg del primer mil·lenni abans de la nostra era i fins i tot moments posteriors, comptant, entre d’altres, amb el talaiot més gros de Mallorca.
El Jaciment Arqueològic de Son Fornés es troba situat a 2,5 km al nord-oest del nucli urbà de Montuïri, a l’alçada del km 4,5 de la carretera local que porta a Pina (MA-3200). El seu accés és molt senzill, ja que està a 5 minuts de la via principal que connecta Palma i Manacor.
Acerca Cultura, ¡aún más cerca!
Selecciona tu provincia y disfruta de la cultura para todos
Valoraciones
Gegants de Pedra.
Gegants de Pedra.