Estilo actual: Estándar
Una exposició divulgativa i interactiva sobre la història, el funcionament, les possibilitats creatives i els reptes ètics i legislatius de la intel·ligència artificial avui.
Experimenta amb la IA, coneix-ne els riscos, descobreix innovacions científiques i artístiques i aprofundeix en una tecnologia decisiva en el futur de la humanitat.
Mai abans una tecnologia havia crescut tan ràpidament i s’havia introduït de manera tan directa en les nostres vides. La intel·ligència artificial preocupa i fascina. Amenaça i genera oportunitats. Té detractors i defensors. En aquest context de conversa pública i de dependència col·lectiva de la IA —podem prendre decisions sense ser assistits per la IA?—, l’exposició ens proposa aturar-nos, apropar-nos de manera entenedora a la intel·ligència artificial i obrir el debat sobre com es desenvoluparà en els propers anys.
La mostra aborda el paper de la intel·ligència artificial en la vida quotidiana, les oportunitats que presenta per a la recerca científica i biomèdica, la situació actual de la legislació local i internacional, els riscos de desinformació que en planteja l’ús generalitzat o els biaixos racials i de gènere que pot generar.
A través d’un recorregut que inclou instal·lacions artístiques interactives, un timeline amb fites clau, obres de referència fetes amb IA, el testimoni d’experts i peces de nova creació, l’exposició explora la relació entre la intel·ligència artificial i la creativitat humana. Hi participa una extensa xarxa d’artistes pioners i emergents com ara Universal Everything, Robert del Naja (Massive Attack), Anna Ridler, Memo Akten, Mario Klingemann, Justine Emard, Steve Goodman (Kode 9), Eduard Escoffet o Maria Arnal, a més de centres de recerca i innovació.
La visita ens permet experimentar amb la IA en primera persona a través de 25 instal·lacions interactives: olorar les flors d’un arbre extingit al segle passat o posar veu a una composició musical creada amb IA.
«Intel·ligència artificial» és una exposició original comissariada i organitzada pel Barbican Centre, rellegida i ampliada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i el Barcelona Supercomputing Center (BSC). L’exposició al CCCB coincideix en el temps amb l’arribada al BSC d’un dels supercomputadors més potents d’Europa, el MareNostrum 5, ordinador que augmenta i accelera la capacitat de fer recerca amb intel·ligència artificial.
Gratuïta
Acerca Cultura, ¡aún más cerca!
Selecciona tu provincia y disfruta de la cultura para todos
Valoraciones